divendres, 18 d’agost de 2017

#NoTincPor


Ahir es va viure un nou episodi de terrorisme en nom de la bandera del Yihad, un més a sumar a moltes altres carnisseries: Iraq, Mali, Síria, Pakistan, Regne Unit, França, Alemanya, Bèlgica,... La proximitat del succés ho magnifica perquè la sang ens esquitxa de ple, però la tragèdia és la mateixa que s'ha viscut en altres ocasions en altres punts del món.

No hi ha religió, escriptures ni cap Déu que justifiqui la mort d'una vida humana i només l'odi i la manipulació són els responsables de tanta crueltat.

No tinc dubtes que acabarem amb tot aquest fanatisme, encara que em temo que encara queda molta sang innocent per vessar. La nostra victòria serà sortir de nou al carrer sense por, sense retrocedir un centímetre; sense que ens treguin l'aroma dels nostres carrers, ni les nostres rutines, ni les nostres il·lusions. La millor prova de tot això és, que avui, la Rambla tornaven a estar plenes de gent, com cada dia. Una demostració que no us tenim por, que lluitem per la nostra llibertat i que no sou ningú per prendre’ns-la.

El terrorista és un covard que es va a trobar sempre amb valents que van a repelerles amb tot el menyspreu.

Avui em llevo trist, commocionat i gairebé sense dormir, però també ho faig sentint-me orgullós dels meus, de la gent de Barcelona. Sento que guanyarem aquesta batalla cada cop que veiem la solidaritat que ens caracteritza, que ens engrandeix i ens fa millors. Els voluntaris van sortir al carrer per ajudar els ferits, van posar a disposició de les víctimes les seves cases, els seus vehicles particulars i els seus rebosts. Els taxistes van evacuar ferits, van acompanyar a turistes desorientats als seus hotels. En menys d'una hora es van col·lapsar les donacions de sang i, ja de matinada, molts barcelonins es van acostar a les principals artèries d'entrada i sortida de la ciutat per avituallar amb aigua i menjar a milers de persones que es trobaven retingudes en els seus cotxes per l'Operació Gàbia.
Orgullós estic de tots els cossos de seguretat que cada dia es juguen la vida per nosaltres. Mossos, Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Guàrdia Civil, agrair-vos la vostra feina -no només el d'ahir-, també per tot el que feu per nosaltres des de fa molt de temps.
Sí, em sento orgullós de formar part d'aquesta societat que seguirà sent terra d'acollida, malgrat que la tribuna del diari El Mundo expliqui que ens mereixem això per ser bona gent.
Vull agrair les mostres de preocupació i d'afecte de tots els amics que tinc repartits per tot el món. Gràcies de veritat per sumar-vos a la repulsa, l'angoixa i la tristesa. No estem sols en això perquè el vostre calor ens reconforta. De la mateixa manera, també vull manifestar la meva repulsa als comentaris oportunistes i malintencionats dels quatre imbècils de sempre que aprofiten l'anonimat d'un teclat per mofar-se d'una tragèdia. Altres covards que aprofiten qualsevol moment per atacar els catalans i els musulmans amb comentaris fastigosos i punibles davant la llei.


#NoTincPor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada