dimarts, 25 d’octubre del 2016

EL PRIMER ATAC KAMIKAZE




25 d'octubre de 1944. Tal dia com avui de fa 72 anys, els nipons van idear un revolucionari mètode bèl·lic: els atacs Kamikaze, que el van traduir com "vent diví". L'Armada Imperial Japonesa va pensar que una manera infal·lible d'atacar a l'enemic era crear una unitat especial que tingués com a objectiu impactar de manera precisa allà on el dany fos més gran, encara que això impliqués perdre una unitat de batalla. Van posar en pràctica aquest atac per primera vegada durant la Batalla del Golf de Leyte, a l'arxipèlag filipí. A la primera escomesa, aprofitant el desconcert de la marina nord-americana, l'esquadra suïcida va aconseguir enfonsar un totpoderós portaavions que tenia com a objectiu conquerir les Illes Mariannes.



L'atac Kamikaze va suposar un abans i un després pel que fa a les tàctiques de guerra, encara que amb el temps, la seva efectivitat va quedar en entredit ja que els més de cinc mil pilots Kamikaze que van morir fent estavellar els seus aparells contra objectius enemics van provocar l'enfonsament de no més de trenta-quatre vaixells i la mort de tot just tres mil soldats nord-americans i britànics.

El 15 d'agost de 1945, després de l'anunci oficial de l'Emperador en què comunicava la rendició, el vicealmirall Onishi, creador de la Unitat Especial Kamikace, es va treure la vida en un ritual harakiri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada